Rabobank Bollenstreek

”Ondernemerschap is verantwoordelijkheid leggen en nemen waar hij hoort!”

GEDREVEN> Johan is een enthousiaste leider en gericht op het realiseren van doelstellingen. Gedreven om klanten van dienst te zijn en gedreven om tezamen met zijn collega’s de bank in deze economisch turbulente periode maximaal gericht te houden op de relaties met de buitenwereld. Want ondanks alles wat er speelt, is dat waar het om draait.

BELANGRIJK> De bank is druk vanwege allerlei regels van de overheid. Dat zal de komende jaren niet minder worden. Tegelijk wil de klant goed bediend worden, heeft het bedrijfsleven de indruk dat de kredieten moeilijk te krijgen zijn. Terwijl investeringsruimte cruciaal is om te kunnen blijven ondernemen. Dat vraagt bij elkaar opgeteld veel deskundigheid in de dienstverlening met als basisvoorwaarden onderling vertrouwen en daadkracht van collega's

INTIEM> In kleine, directoraat overschrijdende samengestelde groepen van managers en directieleden hebben we aan de hand van inhoudelijke vraagstukken nagedacht over wat er speelde boven de tafel en onder de tafel. Door dat uit te spreken, ontstond er meer inzicht en begrip. Juist een kleine groep is intiem en dat geeft sneller vertrouwen.

SAMENWERKING> De samenwerking tussen directieleden onderling, de directie en de managers èn de managers onderling,  is zeer belangrijk. Mensen luisteren met hun ogen en het gedrag moet in overeenstemming zijn met de voornemens en afspraken. Voorbeeldgedrag is daarbij essentieel; geen strategie is beter dan het gedrag van de leider die het met zijn medewerkers waar moet gaan maken. 

LSI> Rob heeft mij en ons geholpen om zaken te benoemen. De dingen boven de tafel en onder de tafel werden zo aan elkaar gekoppeld. Dat was soms heel spannend, maar heeft wel gezorgd voor de nodige openheid en nieuw vertrouwen.

PERSPECTIEF> Klantgerichtheid vast houden, verantwoordelijkheid voelen en nemen, eerlijk, professioneel en betrokken zijn naar elkaar en éérst meer vragen stellen en dàn pas antwoorden geven. Dat is een mooie basis om verder te werken aan een gezonde samenwerking.

Noorderkroon 45
3902 VB Veenendaal
T (0318) 70 13 31
E info@lsibv.nl
  • Twitter