Rob de Boer

Een directievoorzitter heeft mij beschreven als volgt:
“Rob is er eerst als mens. Is een invoelende, enthousiaste en resultaatgerichte consultant en coach. Een mens met oprechte betrokkenheid voor de ander. Een professional die de vraag van de ander begrijpt en zijn interventies weet te doseren en te timen. Zowel gesprekken en discussies op individueel- als op teamniveau brengen daardoor kernthema’s aan het licht die verpakt zaten tussen de regels. Dat helpt ons om een hoger niveau te bereiken als persoon, als team, als organisatie. We ervaren dat als een belangrijke toegevoegde waarde.”

In mijn basisaanpak zoek ik met u naar redeneringen die mens en organisatie inspireren om samen te blijven ontwikkelen; waarom (aanleiding en waarom nodig), waartoe (doel en koers), wat (wijzigingen in de organisatie ), hoe (aanpak proces) en wie (betrokkenen en betekenis)?
Mijn werkwijze is persoonlijk en informeel. Maar bovenal oprecht en integer. Ik ploeg vrijmoedig en onbevangen in harde gronden waardoor óók irrationele en disfunctionele gedragspatronen aan de oppervlakte komen. Telkens weer vind ik het schitterend wanneer mensen in hun kracht komen als individu en als team. Dat mensen verbinding met elkaar zoeken en vinden, elkaar versterken en met méér plezier werken en presteren, persoonlijke en organisatiedoelen worden bereikt. Dat geeft hen èn mij voldoening!

Vanaf 1983 ondersteun ik bedrijven en instellingen, en hun leiders bij het leiden van veranderings- & ontwikkelingsprocessen. Ruime ervaring heb ik opgedaan in de rollen van personeelsmanager, organisatieadviseur, veranderkundige en coach. In de branches Financiële dienstverlening, Energie, (semi-)Overheid, Organisatieadviesbureaus, Zorg en Welzijn, Nederlandse Infrastructuur en de Maakindustrie.

Specialismen: Procesbegeleider bij organisatie- & strategieontwikkeling, individuele- en teamcoaching, leiderschapsontwikkeling, cultuurverandering